Vágás-fúrás

 

Mit tegyek ha túl hosszú a panel mérete vagy , egyéb tárgynak kell helyet kivágnom?

A fürdőszobapanel egy polimer anyag , amely viszonylag nemrég jelent meg a lakberendezési piacon. A plaszticitásnak és ütésálló tulajdonságainak köszönhetően gyorsan népszerűvé vált, sőt számos területen sikerült kiszorítania az akrilt és az üveget. Kemény viszont nem törik ellenben könnyen fűrészelhető és fúrható.

A panel vágási módja igen egyszerű és problémamentesen vágható le:

  • kézifűrésszel
    körfűrésszel
    dekopír fűrésszel
  • sniccerrel

Függetlenül attól, hogy milyen eszközzel végzed el a vágást, fűrészelést pár általános szabályt be kell tartanod:

1. Pontosan rajzold be a helyét,és a panel elején végezd a vágást védőfóliával. Ha előzőleg ellenőrzés céljából lehúztad a fóliát a vágás idejére simítsd vissza nehogy sérüljön.

2. Szükséges, hogy szilárdan rögzítsd a munkadarabot,mert a fűrészelés közben rezgés lép fel, ami oda vezethet, hogy az élek recések és egyenetlenek lesznek. Sniccerrel történő vágáshoz többször ugyanazon nyomvonalon húzd végig pontosan majd egy határozott mozdulattal törld le.

3. Dekopír esetében a fűrészfogaknak kicsiknek , de megfelelő vastagságuaknak kell lenniük mind a hosszanti vágás mind a körkivágás esetében.

4. Az elektromos fűrészeket csak kis sebességgel használd, és a munkadarab befejezése előtt ne távolítsd el a védőréteget a panelről.

5. Ha elkészültél a vágással egyenletesen ragasztópisztollyal vidd fel  a neutrális szilikont a panel hátulját és alulról felfelé simítsd a helyére.